Servicii de alipire si dezmembrare teren in judetul Constanta
3174
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3174,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Planuri de situație pe suport cartografic

 

Cunoscute și sub denumirea de proiecție stereografică 1970, planurile de situație pe suport cartografic reprezintă un ansamblu de documente prevăzute de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară pe întreg teritoriul României. 

 

Tot acest proces de elaborare a planurilor de situație este realizat în sistemul de proiecție Stereo 70 sau Stereografic 1970 și reprezentate prin intermediul hărților, planurilor cadastrale, hărților topografice etc. 

 

În ce contexte am nevoie de realizarea planurilor de situație?

Solicitarea elaborării măsurătorilor topografice în coordonate Stereo 70 se face atunci când:

  • se efectuează branșamentul la rețeaua electrică sau de gaze;
  • se depun actele pentru obținerea Autorizației de Construire;
  • se elaborează Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), Planul Urbanistic Zonal (PUZ) sau Planul Urbanistic General (PUG).

 

Echipa noastră este pregătită să răspundă solicitării tale în județul Constanța. Tarifele noastre încep de la 600 de lei. Contactează-ne pentru o ofertă personalizată.

Dezmembrare terenuri extravilane și intravilane

 

Dezmembrarea sau dezlipirea unui teren este procesul prin intermediul căruia acesta este împărțit în două sau mai multe terenuri cu suprafață egală ori diferită. În urma unui astfel de procedeu, fiecărui teren rezultat i se va atribui un nou număr cadastral distinct.

 

Dezlipirea terenurilor se realizează pentru diverse tipuri de suprafață precum: terenuri extravilane și intravilane, terenuri fără construcție, terenuri ce au construcții, apartamente sau spații comerciale ori apartamentări pentru construcții noi și vechi.

 

În ce contexte pot solicita dezmembrarea terenului?

Dezlipirea unui teren se poate executa în variate situații cum ar fi:

  • cedarea unor anumite părți din imobil prin vânzare, act de donație etc.;
  • vânzarea întregului teren în loturi ce variază din punct de vedere al suprafeței;
  • vânzarea individuală a apartamentelor în urma finalizării unui bloc;
  • cedarea unei suprafețe din teren către Primărie în vederea lărgirii unor drumuri etc.

Alipire terenuri extravilane și intravilane

 

Alipirea unui teren este operațiunea prin care două sau mai multe terenuri învecinate devin un singur teren sau o singură proprietate. Terenurile ce se doresc a fi alipite trebuie să dețină un număr cadastral și să fie înscrise în cartea funciară.

 

Procesul de alipire poate fi realizat pentru terenuri intravilane și extravilane, terenuri fără construcție sau care au construcții, cât și pentru apartamente sau spații comerciale.

 

Finalizarea acestui proces are loc după ce beneficiarul încheie un act notarial de alipire la un birou notarial public.

În funcție de tipul de lucrare necesar, trebuie avute în vedere și următoarele limitări tehnice și juridice:

  • terenurile trebuie să fie perfect aliniate, adică să coincidă cu cel puțin o limită de proprietate; în caz contrar, procedeul poate fi executat numai după ce se întocmește documentația cadastrală pentru a rectifica limita unuia dintre terenuri;
  • lucrările de alipire se realizează numai pentru imobilele care au un număr cadastral și au fost înscrise în cartea funciară conform legislației în vigoare.

 

Onorariul pentru un astfel de serviciu pornește de la 600 lei pentru alipirea a două loturi și poate crește în funcție de numărul de loturi ce trebuie alipite.

Trasarea terenului

 

Trasarea sau intarusarea terenului este procesul de identificare a limitelor de proprietate, axelor construcțiilor sau altor elemente proiectate prin operațiuni topografice. Acesta este totodată și primul pas ce trebuie efectuat înainte de începerea construcției unei case.

Află mai mai multe detalii despre limitele proprietății tale și contextele în care este necesară trasarea terenului.

Pachet apartament

 

Servicii de cadastru, intabulare și certificat energetic la costuri rezonabile.

 

Pachet trasare teren

 

Operațiuni topografice pentru diverse situații la prețuri avantajoase.

 

Contactează-ne la numărul 0731.897.041 și inginerii noștri cadastrali se vor ocupa de proiectul tău din județul Constanța.